Kansainvälinen Unipäivä 15.3.

Nukutko sinä hyvin?


Huono nukkumisergonomia aiheuttaa öistä heräilyä ja levotonta liikehdintää, heikentäen unen laatua, päiväsaikaista vireyttä sekä kehon ja mielen uudistumista. Kansainvälistä unipäivää vietetään tänään 15. maaliskuuta, joten nyt on hyvä hetki miettiä unta ja unen merkitystä omaan jaksamiseen.

Riittävä ja laadukas uni on todella tärkeää jokaisen terveydelle. Unen aikana kroppa palautuu, soluvauriot korjaantuvat ja hermoston toiminta tasapainottuu. Nukkumisergonomiaan vaikutetaan ennen kaikkea tyynyn ja patjan valinnalla. Ihminen nukkuu kolmasosan elämästään, joten vuoteella on todella merkitystä. Hyvä nukkumisergonomia parantaa unen laatua, sekä ennaltaehkäisee ja vähentää kipuja.

Uneen kannattaa siis panostaa, koska se vaikuttaa omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen. Tempur-patjan terveyshyödyt ovat tutkitut, eikä samaan yllä mikään muu patja tai vuode. Tempur on ainoa materiaali joka muotoutuu yksilöllisesti, antaa voimakkaan tuen ja poistaa pintapaineen. Tempur on yltänyt ensimmäiselle sijalle yleisessä asiakastyytyväisyydessä ja nukkumisen laadussa, 13 maan tutkimuksessa. Voimme siis hyvällä omalla tunnolla sanoa, että Tempurilla nukutaan paremmin kuin muilla patjoilla.